Brinn hjärta brinn

Igår va ju intressant...
Gjorde ett litet reportage med mina gruppmedlemmar. Ganska roligt faktiskt - nu vet jag att jag blir lite bitsk om folk stör mig alltför mycket när jag redigerar ^^ Inte för bitsk förstås, utan lite "Sch.. Sch.. Jag sa sch! Kan du va tyst eller?" Ungefär så kanske..

Det kändes fruktansvärt onödigt att ens kliva upp ur sängen imorse. Hade inte historia, så sovmorgon till 12. Gött, ja. Fast inte lika gött när man pallrar sig upp, gör sig i ordning - ingen sminkning, som tur är - och åker iväg till skolan och sitter på en tråkig informationsgrej om facket. Sedan en annan informationssak om UF. En och en halv timme och dagen är slut - yeay! No way... Dessutom tycker man väl att jag borde ha blivit insprierad av UF-tjejen och hennes snack om att det va jättekul och så - men nej, det blev jag inte. Kommer nog aldrig riktigt bli intresserad av sånt där. Men lik förbannat ska jag göra mitt projekt i trean till ett UF. Det går ihop hur?...

Min spis brann igår... Sa ju att det va en intressant dag. Skulle steka hamburgare, så jag satte stekpannan på spisen och hällde i margarin. Glömde bort den. Sprang dit och insåg att det inte gick att steka i. Tog en ny stekpanna. Satte den på plattan utan margarin. Tänkte inte att den skulle bli varm så fort. Kommer tillbaka. Ser att det osar lite. Lugnt, tänker jag. Lyfter den lite. Poof! Eld! Blir lite smånervös - det ska inte brinna på en spis, eller? Det släcks ungefär lika fort. Jag tar en ny platta, steker mina hamburgare, dom blir goda ;)

Rekommenderas: Coca-Cola Company

Beaver
*

It's a bird

Okej, första gången någonsin jag har längtat efter en måndag...
Fredagen var helt okej, för Li va här och underhöll mig. Första delen av lördagen också. Sen åkte hon hem och jag fick så jävla tråkigt! Det va fan längesen jag hade så otroligt tråkigt. Kom igen, jag längtar efter skolan så jag får nåt att göra! Hur sjukt är inte det ??
Jaja, jag får väl plugga matte eller nåt - blää.. Nej! Jag ska fan ut och åka inlines. Det ska bli gött. Kommer dra i mej som in i helvete, men det kvittar väl ^^ Gud, va smart jag är och kommer på sånna roliga saker.

Nån som kan rekommendera nån bra film? Det börjar bli ganska glest i min hylla just nu och jag behöver nåt att titta på. Fast ska faktiskt titta på Cruel Intentions - eller En djävulsk romans - senare. Tror den kommer va helt reko, fast den är romantiskt ;)

Rekommenderas: Rascal Flatts

Tata
*

Stalkerhus

Fin morgon och jag sitter vid datorn...
Men det får jag faktiskt, för Li är nere och duschar så jag har inget att göra. Ska kila ut senare, för att det är så jävla varmt ute.

Igår gick vi ner till Kolsnäs och träffade folk. En salig blandning, må jag säga. De spelade rövboll (?) och drack öl på det. Efter lite trevligt skratt bestämde de sig för att dra hem till en snubbe som bor strax efter mej. Jaja, tänker man då och går med dom. När man har gått förbi mitt hus så svänger vägen åt tre håll, vi går till vänster. Ojoj, tänker jag och måste fråga vart vi är på väg. Öh, dit, lite längre bort, får jag till svar. Tills Li säger, men det är väl det huset som hon är besatt av? Va? Seriöst? får jag ur mig. Då har det nu visat sig att vi ska till Huset som jag alltid varit nyfiken på, och lite smått besatt av, i typ två år. Och nu fick jag gå in i det! Coolt...
Fast nu är min fantasibubbla spräckt, för nu vet jag vad det är för folk som bor där. Men dom är trevliga ;)

Rekommenderas: Besatthet

Stand
*

Åh, så härligt med den tropiska värmen...

Ingen lektion...
Just nu har vi ingen lektion, men vi ska jobba själva. Inte precis nån som gör det. Själv sitter jag och tittar på olika berg-och-dalbane-filmer - lite roligt, fast man får inte se så mycket av själva banan.
Några lurar folk till att bli fotade, andra tittar på filmer medan vissa bara surfar runt. Fast några är faktiskt duktiga och har varit till biblioteket och pluggat lite.

Det är helg! Vi får snart gå hem och ha helg. Det är varmt och skönt, sommaren har äntligen kommit hem från Tivoli och ut ur garderoben. Ska grilla ikväll med Li och det ska väl bli mums. Jag är så jävla sugen på grillat kött så det är sjukt. Och potatissallad. Mmm...

Rekommenderas: Halloumi

Race
*

Abrakadabra

Sommaren är här!!
Idag i alla fall. Då vi har naturkunskap hela eftermiddagen! Har Gud roligt just nu eller?! Jävla as... Allvarigt, finns det en gud så är det inte en sån där som hjälper en när det är svårt eller pekar en i rätt riktning. Nej, du jävlar. Gud är nån som blåser vind i ansiktet på en så man får kämpa sig genom livet varje dag, som knuffar en över stupet och skrattar när man är på väg ner.
Då kan man lika gärna skita i det och bli ateist.

Idrotten var rolig, skrattade mest hela tiden. Fast det gör jag ju alltid på idrottslektionerna för jag är så jävla dålig. Allvarligt, försöker jag göra nåt där blir det helt fel, men jag gör det ändå. Vilket är roligt, för utmaningar äger. Dessutom kan man irritera alla till döds med sin positiva inställning. "Kom igen, nu, kämpa!" eller "Bra, fortsätt så" eller "Det är synd, bra försök!"

Rekommenderas: Karuseller

Peace*

Redovisning!!

Jag är så körd...
Eller inte. Det är ju bara för klassen och det har man ju gjort väldigt många gånger, ja. Dessutom ska jag snacka om ett ämne som jag kan - min APU. Jag menar, om nån kan min APU så är det ju jag. Eller hur? Så jag går upp dit, säger vart jag varit, vad jag har gjort och vad jag tyckte om den saken. Just det, och vad jag har fått ut av den här upplevelsen ^^ Ibland måste man spela vuxen, fastän det kan skada en för livet.

Så jag har inget att göra idag.. Kanske man ska ut och gå. Men det är ju fan kallt ute. Vart tog sommaren vägen? Den va ju på väg. Vadå, bestämde han sig för att titta in på Tivoli i Danmark och fastnade där eller? Nån får nog ge honom ett bättre erbjudande så han kommer hit och stannar ett tag... Vem? och vad?............

Rekommenderas: Blåa naglar

Jidderbug
*

Röda naglar

Dom är jättefina...
Kanske inte, men har man tråkigt så får man helt plötsligt röda naglar. Bara så alla vet.

Hängde med Ilona och Ida till City igår, en viss person var tvungen att äta mat (^.^) Satt där i säkert två timmar eller nåt och tjata hål i öronen på ägarna. Min fantasi kickade in och underhöll/irriterade mina medpassagerare. På Coop upptäcktes chokladmunken och Ilona satte prov på sitt kladdkakerykte. Så det blev chokladmunk och kladdkaka utan vaniljsås hemma hos damen.
När vi satt där i lugnan ro så ringde min kollega från Tetra och frågade om jag ville jobba i sommar. Jo, ja, kanske, sa jag utan att gå in på detaljer. Då förklarade hon så snällt att hon hade semester tre veckor - jag tänkte, okej, tre veckor funkar - och en annan kollega hade semester typ fyra veckor - ursäkta? tänkte jag - och så släppte hon bomben och sa, så det blir nog 7-8 veckor. 7-8 VECKOR!?! frågade jag lugnt och stilla då. Och hon svarade, ja, men jag skickar med Peter (min far) schemat imorn när jag ser honom. Okej, sa jag. Och så la vi på. Shit !! Men hon kan inte ge honom idag, för han är i Karlstad, så det skiter sig. Jag får det nog imorn istället... Men jag antar att lönen blir bra, med tanke på att jag hade 104kr i timmen förra sommaren.
Fast, vill jag jobba?

Nu är vi väldigt duktiga i skolan. Alla vi förbereder för redovisningen imorn och jobbar sååå hårt. Inte. Men har faktiskt redan gjort det. Så nu ska jag hitta på nåt  annat vettigt att göra innan vi slutar - om 3 timmar...

Mardrömsgrodor och mattemåndag

Det känns välbekant...
Jag är så jävla trött och det är måndag och skola. Har redan kommit in i skolvardagen alltså. Fast min trötthet kan ju ha att göra med min alldeles för spännande natt också... Bara så att alla vet så är jag rädd för grodor nu. Igår äcklades jag bara av dom, men nu är det fan ren och skär skräck - typ. Jag hatar när drömmar är för livliga för mitt eget bästa. Drömde alltså om gigantiska, slemmiga, äckliga grodor i alla möjliga färger inatt. Jag kommer ihåg att det var äckliga små monster - alla var inte ultragigantiska - i hela huset och man försökte fånga in dom. Inte jag, för jag var rädd för dom, för dom är äckliga! Det var speciellt en megastor grön, blå, röd groda som låg i min brorsas säng och låstade vara honom. Han var vidrig, för han anföll mig nästan!
Det hela slutade med att någon som skulle vara min vän slängde en vit, rätt stor groda på mig. Då vaknade jag och vågade sen inte ta ut fötterna ur täcket för att det kunde komma grodor ^^ Det är fan illa när ens egen fantasi börjar ge en men för livet...

Jag var jätteduktig imorse - jag gick på matten! Och jag gjorde till och med typ två tal. Nej, men jag fattar nästan vad jag håller på med där. Kanske man klarar provet ändå ;)
Får plugga lite med nån vän så att jag blir ännu smartare än jag är - och ja, det är möjligt. Lite i alla fall ;D

Rekommenderas: Steve Rushton

Moona*

Söndag med vackert väder

Det är sant...
Jag är vaken och har gått upp innan elva, det är helt otroligt. Dom andra dagarna ja har varit hemma så har jag inte gått upp innan halv tolv, och idag flög jag upp vid 10! Nog för att jag ställde klockan, men ändå.

Åkte en tripp till Forshaga igår till min kära farmor och farfar. Insåg lite skyldigt att jag inte har varit hos dom sen innan dom flyttade, vilket var i slutet på november. Då kan ni tänka er, ja... Men nu träffade jag dom och kusin min som jag aldrig ser nu för tiden och hennes pojkvän Pär med ä - hennes syster har Per med e - och min faster och hennes man. Långa meningar äger...

Imorn är det skola! Lite halvtaggad faktiskt. Har ju inte varit där på 5 veckor nu, så det känns som att komma tillbaka efter ett sommarlov. Samtidigt som det känns som om det bara har gått ett påsklov. Vilket det också har, bara inte bara det. Tänkte i alla fall pallra mig till mattelektionen så jag får slut på den där jävla boken nån gång ;)

Rekommenderas: Knäcktårta

Breeze
*

Take a Brejk!

Ensam hemma...
Sjukt fint väder idag. Luften är lite småkall, men om man sitter inne och tittar ut så är det perfekt. Inte för att jag va smart nog att göra det, men bara ett tips till de som inte har hunnit ut än. Vilket är lite småpatetiskt i sånna fall för klockan är 6 och solen är snart på väg ner. Men alla har väl sina sätt att spendera dagen på antar jag.

Sitter och försöker bestämma mig om jag vill jobba på Tetra i sommar, men det är fan svårt. Har ju vart där i två somrar nu och jag kan jobbet med förbundna ögon - nemas problemas. Men jag menar, två somrar! Ska jag göra det till tre? Kanske man ska prova något nytt för en gångs skull? Har ju hört efter på Flügger och där finns det väl en chans, så tar väl det istället. Eller kanske går lite wild och försöker passa in båda jobben... Äsch, får väl tänka på det.

Liseberg då.. Början av sommarn? Slutet? Mitten? Innan sommarn? I november? Frågorna tar aldrig slut. Fast det har ordnat sig i flera år nu, så jag antar att det inte är ett riktigt problem. Vill bara gnälla lite, och säga att jag ska till Göteborg i sommar ^^

Rekommenderas: Morot

Klick*

Du imponerar rejält på vissa i omgivningen

Åh, du ljuva småsamhälle...
Okej, jag erkänner. Jag har saknat lite lugn och ro som kommer med Sunne. Och skönt att komma hem till vår, och inte massa snöhögar utanför rummet så att man knappt kan ta sig ut. Fast det känns lite tomt, när man kan öppna dörren helt och hållet ^^
Nu har man besökt det nya biblioteket också. Vet inte riktigt om jag tycker att det är bättre. Mer plats, ja - men lite opersonligt. Inte alls mysigt. Men det kanske kommer med tiden. Dom har ju nyss öppnat det så... För mig ska ett bibliotek ha hyllor precis överallt, dom ska va proppade med böcker så man knappt hittar vad man letar efter, det ska lukta lite dammigt och halvgammalt och lånedisken ska helst va en ö nånstans mitt i lokalen. Personalen ska va lite grå, med nån enstaka färgklick.

Jag älskar vårlukten som har kommit nu. På kvällarna luktar det så... vårigt. Nu känns det att sommaren är på väg. Då kan man sitta på bryggan eller en bänk nere vid Kolsnäs och skumma igenom en grym bok - jag tror jag ger upp mitt inte-läsa-något-mer-försök - och bara chilla.

Rekommenderas: VH1

Woahw
*

Du tjej, dam, kvinna skriv till mig på anstalten i Skänninge...

Karlskoga är händelselöst...
Nu när Lisa inte är närvarande för att visa om i lugnet, så är det inte så mycket som pågår här. Jag kan i alla fall stri med henne över telefon. Vi sitter och letar brevvänner på nätet. Inte det roligaste, men det är faktiskt ganska underhållande. Ni ska bara veta vilket folk som håller till på såna sidor. Jesus Christ.

Har inte så mycket att säga. Vet inte riktigt när det bär av till Sunne igen, tisdag eller onsdag möjligtvis. Det beror på om jag får nåt vettigt att hitta på här, antar jag. Saknar inte precis den lilla hålan, och nu när jag har fått en skön säng att sova i hos mor min så är det inte så mycket som lockar. Kanske min röda soffa då. Och min lugna trygga vrå att läsa lite böcker. Jo, det ska nog bli skönt att komma hem.
Jag ska nog dra ner på min läsning. För seriöst så finns det snart inga böcker kvar. Det slutar väl med att jag sitter med näsan gömd i massa encyklopedier. Nej, man får nog sluta när man är på topp. Typ... Det värsta är när jag hittar en ny bok som är görbra och jag är igenom den på nån dag, bara för att upptäcka att nästa den i serien inte kommer förrän hösten (!) Då måste jag hitta en ny jävla serie att påbörja. Ack å ack, mitt liv är tragiskt...

Rekommenderas: Jerry Springer

Bolt
*


Ingen återvändo

Sista dagen...
Idag får jag säga hejdå till både praktiken och Stockholm - :( Kommer inte vara extatisk över att återvända till ministan. Fast min säng lockar rätt rejält. Har egentligen inte mycket här att göra, för jag har inte mycket pengar och så. Men det är ju själva staden som man vill vara kvar i. Det blir med all säkerhet flytt hit efter lumpen.

Jag har ett plåster på fingret för första gången på typ 18 år. Nästan.. Jag klippte mej - ja, skratt är tillåtet - i fingret när jag skulle få upp en kartong som var så jävla tejpad så jag höll på att kasta ut den genom skyltfönstret. Som tur är det fina plåstret hudfärgat, så det syns inte jättebra. Typ.

Vårkänslor i luften i alla fall. Glädje, kärlek, lusten att kasta sten på folk som går förbi blir mindre... Ah, känner ni det?

Rekommenderas: Tu man hand av Tomas Lagermand Lundme

Gogo
*

Aint' no sunshine... framfört av Västerlångkillen

Jesus Kristus...
Skruvade hyllor från IKEA mitt i butiken igår. Sedan hängde vi upp dom och så fick jag fixa med böckerna, det tog rätt lång tid för dom kunde inte bestämma sig hur det skulle se ut. Inte jätteroligt, för det var varmt som fan och jag hade så jävla ont i händerna efteråt så jag nästan dog - seriöst, typ. Gnäll, gnäll

Nu börjar jag längta hem till min säng och mina kläder. Är lite trött på samma kläder i två veckor nu. Men åker hem på torsdag, till Karlskoga i alla fall. Då kan jag sno Alex kläder utan problem. Eller sno dom i alla fall ;)

Har ni tänkt på att det finns riktiga talanger på gatorna? När jag var och vandrade i Gamla Stan blev jag tvungen att erkänna det. Killen som stod i ett gathörn på Västerlånggatan sjöng som en gud! Seriöst, jag nästan smälte när jag hörde honom. Sådana som han borde spela in låtar som folk kan lägga upp på olagliga websidor och sprida vidare till andra kriminella fildelare.
Nej, men allvarligt - väldigt många av dom som spelar och sjunger (tigger) har talang! Jag vet en snubbe på stan i Karlskoga som också är helt okej, man kan stå och svänga till hans toner när som helst. Undrar om nån nånsin upptäcks... Kanske, kanske inte. Men Västerlångskillen borde verkligen få en chans - fast, det kanske han redan har fått och sumpat den. Jaja, då kan han följa med till Sunne istället och spela på våra gator ^^

Rekommenderas: Röda gitarrer

Break
*

Växan näser

Solen hela dagen...
Har suttit på terassen och solat typ hela dan. Så jävla gött men det kommer med ett pris - jag är så jävla fräkning! Är prickig som fan överallt och det är inte roligt..! Satt ute en halvtimme först och när jag kom in så var mina axlar och min bröstkorg som prickikorv. Det är nog det värsta med sommaren, förrutom alla mygg.

Och min svenska var som vanligt usel när jag skulle försöka lista ut vilken annan än Pinocchio som får en näsande växa när dom ljuger - översatt växande näsa. Hela fyra gånger - observera att det var i olika meningar, och jag rättade mig själv varje gång - sa jag "växan näser". Ja, jag ska egentligen hålla käften resten av mitt liv eller få någon att översätta åt folk. Jag kanske ska börja ta tallektioner hos nån. Nån som kan rekommendera en smart, välutbildad, otroligt tråkig och grå person?

Rekommenderas: Grillat

Gogo
*


Skateboardkillar och baraxlade brudar

Idag är det fredag!
Började tio och gick direkt på hylltjänst. Vilket betyder att jag ställde ut böcker i hyllorna ute i affären. Efter det kom ännu fler hyllor in i bilden och jag fick sortera böckerna på lagret. Försöka ställa dom efter språk i bokstavsordning. Lätt, tänker ni, men icke. Här går hyllorna ändå upp till taket, böckerna väger till slut ton och stegen är ranglig. Men jag överlevde, så nu står jag i kassan. Har slagit in lite paket idag, vilket är ganska fascinerande med tanke på att jag inte kan slå in paket överhuvud taget. Men kunderna blev nöjda, så...
Slutar om en och en halv timme, och då är det helg. Ja, det är skönt.

Snacka om ljuvligt väder ! Utanför hör man fantastiska vårljud - fåglarna kvittrar, barnen skrattar, brädorna rullar. Även vackra vårsyner - grönt gräs, sopade trottoarer, baraxlade tjejer med alldeles för små linnen. Våren är här, för fan!

Nu är det snart helg, klockan tickar.... Tja vad man ska hitta på. Är ju fast ute i Skogås, men kanske drar mig inåt mot storstan. Fast jag har inte jättelust att shoppa, så jag kanske köper en glass och sätter mig och läser i Slottsbacken - ja, det är väldigt skönt och harmoniskt att sitta där med alla turister som posar med de stackars väldresserade vakterna.

Rekommenderas: Caramel Chew-Chew

Spring
*

Second time around

Okej, två inlägg på en dag...
Ja, ni kan väl bli oroliga om ni känner för det. Har otroligt tråkigt just nu och funderar på vad som kan göras. Kanske man ska halvplugga lite matte - eller inte.. Kanske ska ta och ringa virvelvinden från Karlskoga.
Idag hittade jag en Ben & Jerry's-butik i Gamla Stan !! Snacka om att bli överlycklig. Så jag gick in och köpte en strut med Fossil Fuel och Caramel Chew Chew - den senare har by the way varit slut i Sunne i evigheter.

Nej, nu hade jag verkligen inte mycket att skriva. Har köpt en ny jacka och just nu är jag vrålhungrig.

Rekommenderas: Gigantisk plastko i fönstret

Level
*


Gó morron, morgonpigga as .. !

För tidigt...
Nu är klockan tio i 6, gick upp vid 5. Det är alldeles för tidigt för någon som helst vill sova 22 timmar om dygnet. Dessutom sover jag inte mycket alls här, eftersom dom har barn som är 5 och 8 och inte precis orkar respektera andras sömnbehov. Fy fan, va jag måste lära mig att sova genom ett bombanfall.
Börjar halv 8 idag, ska på nån barnbokspresentation på Alfabeta Förlag. Säkert jätteroligt. Nej, men seriöst, det kan bli intressant.

Igår försökte jag föra ett svenskt-engelskt-spanskt samtal med en kvinna som kom in och letade efter en dvd åt sin dotter. Dottern gillade att canta. Vilket jag med min otroliga erfarenhet i spanska språket, förstod efter några fina handgestikuleringar. Man tycker ju faktiskt att jag skulle kunna för ett samtal på det språket, eller i alla fall fatta det, med mitt MVG i ämnet. Men man kan väl inte kunna allt ;)

Rekommenderas: SOOOOV!! Och Johanna Nilsson

Icy
*


RSS 2.0