Att göra en bok

Äntligen är vi färdiga med boken! Jag är så lycklig att jag inte behöver ha något mer med den att göra, det har varit så fruktansvärt mycket med den. Ska inte läsa den en enda gång till, det får någon annan stå för.
Men jag är så klart stolt över den, eftersom jag har kämpat igenom och skrivit den.

Ska först dra till Karlstad och umgås lite med Lisa, sen blir det Karlskoga och umgänge med Ellinor. I morgon flyttar moster, så jag ska vara stor och stark och bära flyttkartonger. Efter det får jag som belöning gå till streetfestivalen och se på duktiga skejtare - och mindre duktiga. Sedan blir det sömn hos min kusin, det ska bli kul för jag har inte träffat henne på tusen och en natt, känns det som i alla fall...

Ciderflaska
, kapsyl och nyckelring - det är det enda jag säger.

Minns George Bush's kloka ord: "En av de bästa sakerna med böcker är att det ibland finns fantastiska bilder i dem."

Allas vår Desireé, Dennis och Dinnan

Nytt inlägg, yes

Trevlig dag igår.
Först va det ju skola, och vi fick sluta tidigare för att gå ner på Sunne och fråga folk vad de läser för tidningar. Efter det gick jag hem och åt. I måndags anmälde jag mig frivillig till att klippa gräsmattan, så det vart det med :)
När jag har ungefär så här lite kvar, *kniper ihop fingrarna*, kom Ida och Stina för att bjuda med mig till Kolsnäs, väldigt trevligt vill jag säga. Så jag klippte klart, hoppade in i duschen och rusade iväg utan kläder... Nej, nåt sånt skulle ju aldrig hända mig. Jag va förstås tvungen att känna på vattnet, så jag vadade ut tills det kom upp till låren - då blev det jävligt kallt så jag gick upp. Men stolt är jag **
Efter Kolsnäs gick jag hem och va lite rastlös, så det blev en promenad i det fria. Skojigt, skojigt x)

Minns de ord som Jesus egentligen sa: "Vänd icke andra kinden till, utan slå tillbaka med dubbel kraft."

Fall asleep with a cuddly teddybear

Det är söndag!

Igår va det faktiskt ingen Det är söndag! men va tvungen att ha med frasen. Det enda söndagsaktiga jag gjorde va att äta skräpmat, fast det gjorde jag i lördags också.
En helt otroligt skön helg har det varit. Jag har inte gjort så mycket, men det har varit bra ändå. Har varit och shoppat två dagar i rad. Inte för att jag köpte något särskilt, men det är alltid kul att umgås med mamma och bror min :)

Nu har jag färgat mitt underbart vackra hår också. Lisa och mamma ville att det skulle va svart, men det ville inte jag - såklart, för jag är så jävla stönig. Men till slut fick Lisa välja åt mig och då blev hon nervös och valde jättemörk brunt. Stackars lilla flicka, hon trodde att hon hade förstört mitt hår när hon färgade - höll på att skratta ihjäl mig x) Men det blev skitbra, tycker jag, och nästa gång kanske jag tar svart, vem vet vad framtiden bringar i sitt sköte?

Och kom ihåg: " Allting har en ände utom korven som har två."

Smile*

Karlskoga here I come!

Ingen har längtat till att få komma bort härifrån mer än jag. Jag skulle kunna slå ihjäl någon för att få åka till Karlskoga nu. Ska bara softa och umgås med mina kamrater och min moder och broder :)
Har lite dåligt samvete över att jag nobbade min kusin, men jag ska till henne nästa helg istället, så jag känner mej inte fullt så rutten i alla fall. Det är fastingen och Widow Street Festival, så kom dit.

Jag börjar tröttna på böcker nu, för det finns inget att läsa. Det är som om jag har läst allt som finns, och dom som jag inte har läst finns inte på biblioteket och jag har inte råd med nya böcker *pust* Livet är svårt när man är som en fattig kyrkråtta i en tecknad Robin Hood-film
Så för att kompensera denna lästorka, har jag börjat med skrivningen igen. Det här låter knäppt, och jag må va konstig, men fan vad det var saknat. Jag älskar att bara sätta mig ner och skriva vad jag än kan tänkas komma på. De 'böcker' jag skriver är en virrvarr-blandning av mixade känslor och historier.

"Naturen har gett människan en tunga, men två öron, för att vi ska höra dubbelt så mycket som vi säger."

Vive la Skoog!

jonathanlagerstam.blogg.se

Slöfilmer, drömmar och Matt Damon

Visst är det en deprimerande syn när någon sitter inne när vädret är fint? Vilken tur för mej då att vädret inte har varit fint. Den här veckan har det inte riktigt funnits något annat alternativ än att sitta inne, för mej alltså - för jag har varit så jävla trött. Försökte till och med lägga mej tidigare igår, runt tio, men jag är ju bara tröttare *gäsp*
Så det har blivit film hela veckan, vilket är ganska mysigt då man kan krypa ihop under ett täcke :)
Tittade på en ny film jag har köpt med Lisa Kudrow, fast den är gjord 2002 eller nåt, och den va väl rätt okej. Lite förutsägbar och så, men en äkta slöfilm, helt perfekt för en trött människa som mej.
Sen vart det Bourne-trilogin, fast inte den första - den har jag sett för många gånger. Den är faktiskt bra, men när man ser den fler gånger upptäcker man en del fel, vilket inte är riktigt lika bra.
Nu vill jag ha nya filmer att se, annars får jag titta om på alla jag har. Vilket jag redan har gjort några gånger. Aoutch, det fick mej ju att låta som värst filmnörden, vilket nog stämmer ganska bra.

Det var ett tag då jag mindes alla drömmar, men den perioden verkar vara över. Jag vet att jag har drömt skumma drömmar, men inte minns jag dom, nej nej. Jag kommer ihåg dom ända tills jag är tvungen att gå upp och ändå ringer klockan 3-4 gånger innan.

Och minns dessa visdomsord: "Det finns folk till allt."

Fly away and dream on fluffy clouds

ida16.blogg.se

Lite blött, kanske...

Vad kallas det när det först regnar hagel på en, sen en liten skur med vanligt regn, sen hagel igen och sen lite mer underbart regn, så att backen blir som en forsande vårflod, vad kallas det man blir nu igen? Just det, dyngsur!
Gick ut lite igår och jävlar va blött det va, hela jag såg ut som en dränkt katt.
Men sånt är ju livet ibland, som forsande vårfloder och dränkta katter. Precis som när Kenny Starfighter kämpar mot doktor Deo, måste vi ta mod till att kämpa för det goda vi med - precis som den tidigarenämnda, allas vår superhjälte från yttre galaxen.

Gissa vad som kom på när jag satte på tv:n igår när jag kom hem från min simtur... Biker Mice from Mars! Gud så glad jag blev, satt och pratade med Lisa samtidigt, så hon kan vittna om det. Det var ju ett av mina favoritprogram som liten. Så samtalsämnet mellan mig och min telefonvän blev ju såklart gamla barnprogram. Sånna vi tittade på som små, alltså. Vi kom fram till att det fanns väldigt mycket vettigare program när vi var små. Dagens program som Byggare Bob och Anki och Pytte, fast ankan är ju lite söt, eller Myror i brallan och allt vad nu det heter, är inte ens i närheten så bra som det vi tittade på.
Mina favoriter då:
Teenage Mutant Ninja Turtles - Muterade Ninja Sköldpaddor, vem tittar inte på det?
Biker Mice from Mars - Utomjordiska möss på motorcykel, helt underbart.
Luftens Hjältar - Björnar i flygplan, behöver jag säga mer?
Alvin and the Chipmunks - Sjungande små jordekorrar, jag älskar det!
My little Pony - Söta rosa, blå, gula, talande ponnys, jag är trots allt tjej.
Lady Lovely Locks - En prinsessa med ljuvligt hår och söta flygande husdjur, vilka minnen.
Bumbi- och Krambjörnarna - Björnar med saft, björnar på moln, mina små hjältar.
Och självklart det ingen har missat - förutom dödssjuka eller väldigt dumma människor:
Mysteriet på Greveholm
Vintergatan

Dom ger ljus i våra mörka dagar..

Självklart ger jag en liten stjärna till Disney, vilket barn kan leva utan det?,
och Astrid Lindgrens Ronja och Mio, the apple of my eyes.

"När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för
vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra.
"
               Nalle Puh

C ya

ida16.blogg.se

Regn och gröna skogar

I helgen har det alltså blivit en resa till Charlottenberg. Det var väldigt trevligt.
Jag är bara lite sämst på wii, vilket jag antog redan innan jag började spela. Och så har jag ju rott en båt för första gången i mitt liv, vilket jag inte var så bra på heller ^^

Charlotta var trevligt, men lite litet. Det var inte precis packat. Men jag fick marknadsnougat :D

En sak är säker, det är otroligt svårt att hitta något att göra när det är blött ute. Vi hittade på något, gjorde det, kämpade för att komma på något annat, kom inte på något, jag läste högt ur böcker, Ida spelade blockflöjt, vi satt och stirrade på en vägg, till slut blev klockan fem och vi åkte - men jävlar vad jobbigt att inte göra nånting.

Helgen blev lyckad ändå, vi fick ju goda ägg x)
Tack tack, familjen Knutsson

Sagor och träningsvärk

Ni vet hur man känner sig när man har sprungit dom där 5 kilometren och man känner sig helt slut, men jättestolt? Det gör man inte dagen efter med träningsvärk från tårna ända upp till hårbottnen.
Fast lite stolt är man ju att man faktiskt tog sig runt hela varvet, och sprang förbi båda i min grupp som låg för mig ^^

Nu är det sagoskrivande som gäller, måste verkligen få klart helvetet nån gång. Jag älskar att skriva, men när man har idétorka när man verkligen inte får ha det är det lite irriterande. Jag kämpar ihop en mening och kommer sedan på att den låter för knepig, så jag är tvungen att börja om.
Men när idéerna kommer, då går utav bara *** :)

Helgen kommer bli trevlig i alla fall. Ska med Ida till Charlottenberg. jippie, jippie
Och så ska vi så klart spela wii, även om träningsvärken inte riktigt tillåter det ;)


RSS 2.0