Till dej, Ida :)

"Ett... Två... Tre! Fan, en gång till. Ett... Två... Tre, vi tar det på fem. Fyra... Fem! Helvete, varför går det inte för?" Samanthas mamma släppte taget om hyllan. Sam hoppade kvikt undan och hennes pappa ylade till när hela tyngden landade på hans tår. Christine verkade inte märka honom. Hon studerade det lilla utrymmet vid väggen där den stora hyllan skulle få plats. "Det borde ju gå."
Sam lutade sig mot väggen mittemot. "Jag sa ju att det var för litet, hyllan kommer aldrig gå in där."
"Men jag var ju så säker..." Christine kliade sig i huvudet.
Nu lade sig Harold i. "Kanske ska vi ställa TV:n här istället?" Han gnuggade sin ömma tå.
"Tv-bänken får inte plats", insköt dottern. "Varför inte bara ställa den där", hon pekade på ett högt bord med en röd blomma på, "i hålet här, skjuta soffan närmare fönstret och sedan ställa hyllan där." Hennes föräldrar tittade på möblerna. Hon gav dom tid, de behövde det för att få hjärnorna att snurra igång ibland.
"Ja... Varför inte?" sa Harold, vänd mot sin fru.
Hon rynkade pannan ett ögonblick och slog sedan förtjust ihop händerna. "Det blir ju perfekt! Åh, du är brilliant, Sammy." Hon kysste sin dotter på kinden. "Helt brilliant."
Sam log lite och backade sedan mot dörren. "Eh, jag går och... köper mjölk. Ja, jag måste ha mjölk." Hon grabbade tag i sin jacka och skyndade ut i tamburen. "Vill ni ha något?"
Hennes pappa stack huvudet runt hörnet. "Jag vet att du bara försöker slippa bära, så du kan väl göra något vettigt och köpa med pizza åt oss?"
"Visst, jag kommer tillbaka snart." Hon skyndade sig ut innan hennes mamma kom på just det som hennes pappa hade gjort. Christine var inte lika snäll när det gällde sådant. En rultig kvinna med stora idéer och ännu större käft. Harlod var motsatsen. Tystlåten och smal - fast han var smal på ett muskulöst sätt, inte tanig.
Båda två hade en förmåga att göra något åt spontana idéer. Folk brukade ju få en idé och tänka "Åh, det skulle jag vilja göra" men sekunden därefter inse att det aldrig skullle gå och lämna det där. Sådana var inte Hawkins. Den senaste idén hade varit att sälja sitt stora hus på landet och flytta in i en trea mitt inne i storstan. I en annan storstad än den storstaden som dom bodde vid innan. Så allt var nu helt nytt. Och vem led av det? Samantha. Men hon visste att det var vad hennes föräldrar ville för tillfället, så då fick det vara så. Hon tyckte också om nya saker.
Hon struntade i hissen. Gå, det var det bästa man kunde göra. Dessutom gick det nerför nu, så det var lugnt med motionsnivån. Fast hon tog dom i hög fart. Hur hon än försökte kunde hon aldrig gå i trappor ordentligt. Hon skulle alltid springa eller ta två eller tre steg i taget, hoppa ner för de sista stegen, ibland glida på räcket. Livet blev så mycket roligare då. Och eftersom hon oftast tar dom i hög fart blir bromsarna ofta ett problem. Speciellt om det kommer något oväntat i vägen. Dom en person.
Det sa pang och helt plötsligt låg hon i trappen med en väldigt tung sak över sig. Efter en halv sekund började hon glida och saken gled med henne. Snart låg hon på golvet mellan två trappor och försökte andas. Nu insåg hon att hon inte var ensam. Någon annan andades lika anfått som henne. Vart kom det ifrån? Sedan kände hon sig ganska korkad. Det kunde ju faktiskt komma från personen som låg på henne.
"Ehum", väste hon. "Res på dig, kanske." En grymtning hördes och sedan försvann tyngden. Snart blev hon uppdragen på fötter.
"Sorry", sa hennes kollisionspartner. "Men du kom ganska fort, jag hann inte se dig."
"Äsch, det är inte första gången, så för mig är det lugnt. Är du okej?" Hon sneglade upp på honom. Han var flera meter. Okej, typ en och nittio - men för en person som var en och sextiotvå, så var han ganska lång. "Whoa, du är lång." Sam har aldrig varit känd som den blygsamma typen, riktigt.
Han skrattade till. Nu såg hon att han kunde vara runt tjugofem, kanske. "Är du säker på att du inte slog i huvudet?"
Hon log mot honom. Han var ju lite rolig. "Tror inte det, men läkarna forskar kring möjligheten att mamma tappade mig i golvet när jag var barn."
Han skrattade igen. Tydligen var hon rolig också. "Vet du? Kom in till mig och ta dig lite kaffe innan du rusar iväg. Du är väl ny i huset?"
"Yesbox, ny som... Ja, skit samma, jag vill ha kaffe."
Det visade sig att Trappmannen bodde precis vid toppen av trappen som han var hans namne. Alltså på andra våningen, tre våningar under Sam. När han öppnade dörren hojtade han: "Jag har sällskap!" Tja, det finns många sätt att göra sig känd, antog hon.
En liten kvinna kom ut ur ett rum som verkade vara köket. Förklädet avslöjade henne. "Sällskap? Vad menar du med det?" Sedan såg hon den blonda tjejen bredvid sin son - Sam antog att det var mamma Trappman. "Nej, men, dig såg jag ju förut utanför huset. Ni har nyss flyttat in, eller hur? Åh, vad trevligt. Vi behöver mer ungdomar i det här huset. Det bor bara en massa gamlingar."
"Så mycket gamlingar är det inte. Och dom är coola, nästan hela bunten", invände Trappmannen. "Dessutom är jag knappast ungdom längre." Han krökte ryggen och hängde lite med huvudet. "Jag känner att mina leder börjar gnissla. Har du något smörjmedel?" frågade han Sam. Hon höll upp sina tomma händer med en nekande, sorgsen min. Han skakade menande på huvudet. "Ack, vilken nöd."
Hans mamma daskade till honom på armen. "Skärp dig nu, när vi har gäster. Och du är bara tjugotre."
"Alltså hög tid att du flyttar ut", sa en röst till höger om gruppen i hallen. Sam vände sig om och försökte att inte stirra.
"Äsch, rulla tillbaka till din gitarr, brorsan, och låt mig impa på gästen", retades Trappmannen med sin, ännu en gång antog Sam, bror. "För jag hittade henne först", lade han till sedan när han såg den yngre titta intresserat på Sam.
"Vet du vad hon heter då?" frågade killen, som Sam inte kunde låta bli att kalla Hjulet. Anledningen var att han satt på hjul. I en rullstol. Fast hon hade sett många i rullstol förut, påverkade det här henne med än något annat. För den där killen såg helt otrolig ut. Snygg som fan, om hon fick uttrycka sig fritt i sin egen hjärna.
Trappmannen himlade med ögonen. "Det är klart att jag vet vad hon heter." Han lutade sig närmare henne. "Vad heter du?" viskade han
Hon log och viskade. "Sam."
"Det är ju Sammy. Herregud, tror att jag bjuder in folk utan att fråga vad dom heter. Vad tror du om mig, egentligen?"
Hjulet höjde händerna i försvar. "Oj, förlåt mig, jag trodde inte att du hade sådan koll. Vet hon vad vi heter?"
Det var Sam som svarade: "Nej, för jag är en sådan där som följer med folk hem utan att veta vad dom heter."
Trappmannen föste in henne i köket. "Jag är Bob, min käre mor heter Ella Marie och han som rullar är vår egen kung, Elvis"


Walkabout

Man får väl det...
Riktigt bra två och en halv dagar. Fick bonda med pojkvännen och det är ju alltid trevligt. Dumpade skolan och körde Karlskoga i tisdags - alltså efter skolan. "Skolkade", fast med tillåtelse, onsdag, studiedag torsdag och ännu en "skolk" idag. Vad gör man inte för lite vett i huvudet..? Seriöst, Sunne tär på en utan att man kan göra nåt åt det - förutom att fly en stund. Behöver familj, pojkvän och polare för att stabilisera mig lite känner jag.

C och jag har, tro det eller ej, åkt lastbil. Och nej, ingen stor långtradare med gigantiskt flak. Nej, han körde en skytracker till en kille som hade köpt den av honom nån gång i februari, mars. Här går det undan, serru ;) Det blev två vändor, så en i onsdags, då han kom och hämtade upp mig - visst är han söt ^^ - och en igår. Det va inte så långt, men jag listade i alla fall ut att jag inte tänker börja köra lastbil.. Sen har vi väl bara chillat - jävlats med varandra, som vanligt :)

Förhoppningsvis blir det lite umgänge med fröken Lund i kväll. Det har inte blivit så mycket de senaste veckorna eftersom vi båda har varit upptagna. Känns inte så kul, men det är väl sånt man får ta. Vi får ta igen det senare :)
70-årskalajs hos min grandmama, så man får väl nästla i sig i en klänning och strumpbyxor och fixa till sig i håret och helt enkelt bli lite småfin. Fast först är det mârten och marknadsnougat! Sen får jag träffa alla mina bubbisar och andra släktmedlemmar. Skojigt, skojigt :D

Rekommenderas: The Simpsons

Hanghai
*

Toppenhelg :)

Kan man väl säga...
Har haft en väldigt trevlig helg. På fredagen drog jag och min buddy Dolly till Karlskoga, där allt sker. Eller, ja... I alla fall, var ju tvungen att visa henne storstan, så vi ranta runt där med fröken Lund på släp. Hon blev mäkta imponerad, måste jag säga ^^ haha
På lördagen satte vi oss på en buss, efter att ha socialiserat oss med min mormor och morfar, till Örebro. Där hämtade Christian oss, så vi hamnade i Hallsberg. Min buddy blev ju mäkta impad av hans hus också x) Trevlig kväll med husägaren och hans kompis. Den involverade livets dryck och jag behöver ju knappast nämna att vissa blev lite på flötet. ;) Det va kul i alla fall, även om man va lite seg av sömnbrist på morgonen. Vissa mer än andra.
Kul kul.. :)

Ska nog ringa och beställa klipptid idag. Det känns som det är dags nu. Mitt hår börjar bli risigt. Eller, är risigt. Välj själv. Så det går jag och gör nu. Ska bara duscha ur inpackningen. Sen ringer jag. Efter jag ätit. Sen blir det plingeling. Efter jag letat upp numret. Men då jävlar blir det klipptid. Om jag kommer ihåg...

Rekommenderas: Piggelin

Fanatic
*

En liten text om inget särskilt

Förlåt, men jag va bara tvungen. De som inte vill läsa, läs inte...

Timothy stod vid vägkanten med ryggen vän mot mig. Jag ville röra honom men det kände ändå alldeles för overkligt. Det här kunde inte hända på rikigt, han kändes för allvarlig. Jag hatade honom, han och jag hatade varandra; min känsla av samhörighet kunde inte stämma. Mina andetag blev ljudligare och han vände sig mot mig. De gröna ögonen borrade sig in i mig och jag kunde inte känna något längre. Den enda boten var han. Utan honom skulle jag inte överleva. Utan min tillåtelse sträckte jag handen mot honom med slappa fingrar. Jag skrek åt dom att sluta, men dom lyssnade inte på mig. Snälla, sluta, snälla. Jag knep ihop ögonen. Det här är en dröm, det här händer inte. Jag kände en mjuk känsla av hud mot mina fingrar, sedan rycktes jag bort av ett iskallt tryck.
Jag satte mig käpprakt upp i sängen. Vatten droppade från min näsa, mina ögonfransar, mitt hår. Allt. För en sekund fattade jag ingenting och undrade hur i hela friden jag kunde ha kissat på mig vid huvudet. Sedan spände jag ögonen i den retirerande ryggen som tillhörde allas mardrömmar.
"Billy!" skrek jag så högt jag kunde med min morgonhesa röst. "Sov med öppna ögon inatt, säger jag bara!" Ett högt skratt hördes från rummet mitt emot mitt eget. Med en grymtning reste jag mig ur sängen och släpade mig själv in i duschen. Usch, jag hatar att duscha på morgonen. Helst ska man gå upp så sent som möjligt så att man precis hinner med allt man måste göra. Väl i duschen skrek jag nästan rakt ut.
Vad i helvete drömde jag inatt? Åh, herregud, låt mig dö. Jag stoppade ansiktet rakt i strålen och frustade snart efter luft och fick ner vatten i luftstrupen, blev tvungen att slänga mig ur duschen, hostade nästan upp lungorna och ställde mig i duschen och renade mig. Jag är inte långsiktig jag.
Mamma var uppe när jag kom ner i köket. Hon tittade förvånat upp på mig. "Vad gör du uppe?" Det var nästan en anklagande ton. Vadå? Jag går upp i tid ofta. Hyfsat. Ibland. Okej, jag brukar få stressa på morgonen, men så stäm mig då.
Jag sa så till mamma.
"Nej", sa hon, "jag menade inte så. Jag menar, vad gör du uppe klockan halv åtta en lördag?"
Jag stirrade på henne. Bara stod där och tittade. Sedan gjorde jag helt om och sprang upp till Billys rum. Där stormade jag in. Eller, jag skulle ha stormat in. I stället var dörren låst och jag brakade in i den så att näsan trycktes upp i hjärnan och jag kraschlandade på golvet nedanför dörren. Jag låg kvar en stund. Vad fan hände? snurrade runt i mitt skadade huvud. Efter ett tag hörde jag ett asgarv. Min näsa ömmade, så jag kände lite på den för att se att hela var kvar. Jag tittade upp och såg min lillebror skratta arslet av sig. Han stod dubbelvikt med armarna mot magen. Hans kantiga ansikte var knallrött av ansträgningen. Jag reste mig lugnt, gick in i badrummet, letade upp hans raklödder och pappas hudlotion. Därefter gick jag ut i hallen igen. Billy stod fortfarande kvar, jag tror han inte ens märkte att jag försvann. Jag knäpper upp locken på raklödderburken och lotionflaskan. Snart hörs det skrik och skrän när jag häller bådas innehåll över min bror. Jag gör det snabbt och kutar sedan därifrån som om självaste presidenten var efter mig. Billy försöker komma ikapp mig, men han halkar i röran som hamnat på golvet och slår emot väggen istället. Jag håller på att inte ta mig ner för trapporna, så mycket skrattar jag. När jag kommer ner faller jag ihop på golvet. Pappa kommer in genom ytterdörren med en tidning i handen. Han tittar skumt på mig.
"God morgon, Jess", hälsar han.
Jag harklar mig och reser mig upp. "God morgon, pappa", säger jag allvarligt och fortsätter ut i köket. Där sätter jag mig på en stol och nickar åt min mamma. "God morgon, mamma."
Dom tittar på varandra innan mamma skakar på huvudet och pappa rycker på axlarna. Jag tror de har blivit vana vid sjutton år av mina påhitt.
Mamma ger mig ett glas juice. "Louise var här förut. Timmy ska ju till sin farmor idag, så hon lånade kylväskan." Jag ignorerade henne, precis som jag alltid gör när Timothys namn dyker upp i ett samtal. "För han ska ju åka så långt, så han måste ha något med sig." Jag började tugga på mackan hon gav mig. "Och eftersom du inte har hälsat på din farbror på så länge så tänkte jag att du kunde åka med Timmy, eftersom han ska till samma stad."
Jag tuggade en stund till innan jag insåg vad hon hade sagt. Då svalde jag, självklart med fel strupe och hamnade än en gång i en host-fräs-spott-kippa-efter-andan-situation. Pappa dunkade mig i ryggen med skyldig min.
Jag drog ett raspande andetag och spände ögonen i mamma. "Ursäkta?"
Mamma var inte så rädd för mig som pappa var ibland. Hon torkade bort lite spilld juice. "Ni åker vid tio, se till att du tar med dig tandborsten."
"Va?" sa jag tyst. I mitt huvud skrek jag VAAA?!?! Men man kan inte skrika i huvudet och prata lugnt samtidigt, så jag höjde rösten. "Menar du att jag ska sitta i samma bil som Timothy? Min ärkefiende, Timothy? Timothy som, bland annat, hällde senap i håret på mig framför hela skolan, Timothy? Är du helt från vettet!" Jag stod upp och skrek. Min hals gjorde ont.
"Han menade inte att hälla senap i håret på dig, det var en olyckshändelse."
Jag skrattade torrt. "Ha. Jo visst, en olyckshändelse - det var så det var. Gå och skaffa lite vett. Jag åker inte i samma bil som honom!"

Två timmar senare sitter jag i en blå audi, med honom.

Helg en måndagmorgon

Yo, my babes...
Nej, inte riktigt, men va lite tvungen. Insåg igår att min ringsignal (Geek in Pink - Jason Mraz) gör så att jag svarar "Yo!" i telefonen. Bordsmedlemmarna hemma tyckte att det va väldigt roligt. Men vad kan jag säga, det va ju fröken Lund som ringde. Hon är lite yoig ;)
Helgen har vart väldigt bra. Jag har fått min choklad, så nu är jag lycklig. Eller, det kanske inte är chokladen.. Okej, jag va i Hallsberg och hade det trevligt också.  :)

Min lillebror har flyttat hem igen. Tydligen kan han inte bestämma sig. Men jaja, mår han bättre här, så får han väl bo här om han vill. Christian var snäll igår och lät honom åka med när han följde med till Sunne. Alltså okej, det är bara rent folkvett, men saken är den att brorsan lastade bilen full - men det var tydligen okej. Så bra ;)

Egentligen - enligt min och Idas religion - så är det helgdag idag så... Borde inte jag va hemma istället för att sitta i skolan? Hm... Vi måste verkligen införa de här grejerna i samhället, saker skulle bli så bra.

Rekommenderas: Polly

Cloying*

Sånt där händer och fötter

Ibland undrar man...
Sitter här klockan tjugo i nio på morgonen och käkar frulle vid datorn. Tyckte att eftersom jag inte har något vettigt för mig kan jag väl kika in här. Men insåg att det inte va mycket att kika på, så för väl göra mer. Men insåg nu att jag inte har så mycket att tillägga...
Jag pluggade igår... Jo, det är sant. Jag studerade väldigt flitigt min engelska-uppgift. Jag kände mig otroligt duktig och jävligt uttråkad. Och sen så satt jag och skrev en debattartikel - på engelska. Fatta va duktig jag har vart. Men kan fick faktiskt kladdkaka för besväret, så jag har gjort något nyttigt igår i alla fall ;)

Det är snart helg! Yesbox, och idag blir det pizza á la Mr. James med Miss Lund. Eller är det Mrs..? Jaja, det ska bli väldi mumsigt i alli fall.
Sen blir det ju Cloetta och Hallsberg, så det duger det med :)

Nej, nu måste proffset kila och borsta håret. Skolan väntar. Det regnar...

Rekommenderas: Smala Sussie

Smithereens*

Choklad !!

Mmm...
Bara så att alla vet så ska jag till Cloetta-fabriken. Ja, jag vet att avundsjukan börjar koka där inne i era hjärnlösa kroppar, men nu är det så att alla med bil kan ta sig dit - åk till Ljungsbro!
Men nu är det att puckot jag ska åka med fattar antagligen inte att det är långt. Han ska först åka från sin Hallsberg, hämta mej i Karlskoga, åka till Ljungsbro och sen åka till Hallsberg igen. Dagen efter så ska han skjutsa mej till Karlskoga och sen köra upp mej till Sunne och på måndagen åka tillbaka - helt störd, jag vet. Men jaja, det är väl hans val :) Och det gör inget om han är störd, det är bättre så - för då passar jag in mer ;) Just det ja, det är över 450 km. Pucko...

Är väldigt rastlös, men ska försöka arbeta lite med hemsidan. Jag har en väldig beslutsångest över vad som ska va med och hur den ska se ut. Just nu vart jag sugen på kyckling. Oj, snacka om att byta samtalsämne, men jävlar va grillad kyckling skulle sitta fint just nu. Jag tror jag är hungrig...
Jaja, back to work.

Rekommenderas: cssmania.com

Trolly*

RSS 2.0